Framtidsfullmakt

En framtidsfullmakt är precis vad det låter som. Alltså en fullmakt som ska gälla i framtiden. Med framtidsfullmakten kan någon annan fatta beslut åt dig senare i livet, om du själv inte längre har möjlighet.

Rådgivning & Juristhjälp

Vill du veta mer, eller vill du ha hjälp med en framtidsfullmakt? Kontakta oss så hjälper vi dig med din framtidsfullmakt och/eller besvarar dina frågor.

Adekvat & Framtidsfullmakt

När behövs en framtidsfullmakt?

Precis som med en ordinär fullmakt så låter framtidsfullmakten någon annan (fullmaktshavaren) ta hand om dina personliga och/eller ekonomiska angelägenheter.

Syftet med en framtidsfullmakt är att ge människor chansen (rätten) till att styra och bestämma över sitt liv och framtid, även om man i framtiden inte är kapabel av olika skäl. Med en framtidsfullmakt kan du själv bestämma vem som ska bli fullmaktshavare.

Framtidsfullmakten fungerar som alternativ till god man och förvaltare och kan avse ekonomiska och personliga angelägenheter. Det är när du inte längre kan hantera dina angelägenheter på grund av sjukdom, demens eller försvagat hälsotillstånd som fullmakten träder i kraft. Vi har stor erfarenhet av framtidsfullmakter och kan hjälpa till med att upprätta en sådan.

Vad händer om jag ångrar mig och inte längre vill ha framtidsfullmakten?

Om man ångrar sig går det bra att ändra framtidsfullmakten genom att göra en ny och slänga den gamla. En framtidsfullmakt registreras inte, så du behöver inte kontakta någon för att meddela ändringarna.

Vad är fördelarna med en framtidsfullmakt?

Den fördelen som är mest omtalad är att man själv kan välja fullmaktshavare och vilka befogenheter denne ska få.

Vem kan ha en framtidsfullmakt?

Om man är över 18 år och inte har några särskilda omständigheter som gör att man inte får hantera sin egna angelägenheter.

Boka din konsultation

All information du väljer att dela med oss är självklart privat och konfidentiell.

Advokat
Johan Engström

Advokat
Kristofer Hansson

E-post

Maila oss dygnet runt, året runt.

Besök

Välkommen till våra kontor!